Transfer adipos autolog

Aceasta interventie chirurgicala are ca obiectiv transferul de tesut gras de la nivelul unei regiuni de depozit la nivelul altei regiuni ce necesita anumite corectii sau ameliorari. Injectarea cu grasime sau transferul de grasime autologa (proprie) este o procedura prin care se tranfera grasimea din zone cu exces (coapse, abdomen, aripioare etc.) si se injecteaza in zone carora le lipseste volumul (fata, maini, sani sau fese). O caracteristica importanta a persoanelor carora li se adreseaza aceasta procedura este data de existenta zonelor donoare (cu surplus, de unde se poate extrage grasime).

Interventia presupune recoltarea prin lipoaspiratie a tesutului adipos, din anumite regiuni unde acesta exista in exces, de obicei abdomen, coapse, solduri. Rezultatul acestei proceduri este dublu: se obtine o cantitate de grasime, necesara pentru injectare, remodeland in acelasi timp zonele de unde a fost aceasta extrasa.

Grasimea este apoi procesata si purificata, cu scopul de a obtine doar celule grasoase viabile si nealterate. Aceasta interventie este una sigura, de lunga durata, bine-tolerata, care produce rezultate cu aspect natural. Scopul transferului de grasime este acela de a augmenta sau umple in volum zonele carente.