Clinica Lascăr - Transfer adipos autolog

Transfer adipos autolog

Această intervenție chirurgicală are ca obiectiv transferul de țesut gras de la nivelul unei regiuni de depozit, la nivelul altei regiuni ce necesită anumite corecții sau ameliorări. Injectarea cu grăsime sau transferul de grăsime autologă (proprie) este o procedură prin care se tranferă grăsime din zone cu exces (coapse, abdomen, aripioare, etc.) și se injectează în zone cărora le lipsește volumul (față, mâini, sâni sau fese). O caracteristică importantă a persoanelor cărora li se adresează această procedură este data de existență zonelor donoare (cu surplus, de unde se poate extrage grăsime).

Intervenția presupune recoltarea prin lipoaspirație a tesutului adipos, din anumite regiuni unde acesta există în exces, de obicei abdomen, coapse, șolduri. Rezultatul acestei proceduri este dublu: se obține o cantitate de grăsime, necesară pentru injectare, remodelând în același timp zonele de unde aceasta a fost extrasă.

Grăsimea este apoi procesată și purificată, cu scopul de a obține doar celule grăsoase viabile și nealterate. Această intervenție este una sigură, de lungă durată, bine-tolerată, care produce rezultate cu aspect natural. Scopul transferului de grăsime este acela de a augmenta sau umple în volum zonele carente.