Clinica Lascăr - Mezoterapia

Mezoterapia

Mezoterapia este tehnica prin care se introduc la nivelul pielii aminoacizi esențiali, vitamine, minerale, extracte naturale sau homeopate, enzime. Această tehnică a fost dezvoltată de către Michelle Pistor, în urmă cu peste 50 ani; în ultimii ani tehnicile şi substanţele utilizate s-au perfectat foarte mult.

Mezoterapia reprezintă o tehnică cu ac, neinvazivă şi nedureroasă, efectuată manual (seringă cu ac foarte fin) sau instrumental (utilizând dispozitive special concepute-pen sau pistol). Nu este obligatorie anestezia locală, se poate efectua în funcţie de suportabilitatea pacientului.

Mezoterapia facială oferă rezultate excelente în rejuvenarea facială antiaging. Eficienţa mezoterapiei se datorează în principal microinjectărilor, care sunt efectuate într-un mod special, comparativ cu alte tratamente faciale. Astfel, substanţele cu rol antiaging sunt introduse în stratul profund al pielii (derma), iar acest „cocktail” de minerale, vitamine, acizi nucleici, colagen, antioxindanţi şi alte substanţe hrănitoare nu poate pătrunde atât de profund atunci când foloseşti produse cosmetice care se aplică extern.