Clinica Lascăr - Mamoplastie de reducere

Mamoplastia de reducere

Pacientele care se supun mamoplastiei de reducere de multe ori caută îndepărtarea simptomelor cauzate de greutatea exesivă a sânilor prea mari.

Reducția mamară sau mamoplastia de reducție este o intervenție chirurgicală care are ca scop reducerea dimensiunilor sânului (micșorarea sânilor) pentru a obține un sân cu dimensiuni proporționale cu corpul femeii și a elimina disconfortul creat de sânii extrem de mari. În general, operația de micșorare a sânilor nu corectează doar simptomele funcționale asociate cu sânii foarte mari, un alt rezultat fiind sâni proporționali, îmbunătățind aspectul fizic al femeii și crescând încrederea acesteia în ea însăși.

De asemenea, întotdeauna realizează și ridicarea sânului și reducerea dimensiunilor unei areole mari, oferind sânului un aspect estetic, natural. Intervenţia de reducţie mamara presupune îndepărtarea unei porţiuni din glanda mamară (porţiune cu dimensiuni variabile, în funcţie de volumul iniţial al glandei). Prin urmare, dacă intervenţia se face doar în scop estetic, este bine să fie amânată după naştere, deoarece poate afecta capacitatea de alăptare.