Mamoplastia de reducere

 

Pacientele care se supun mamoplastiei de reducere de multe ori cauta indepartarea simptomelor cauzate de greutatea exesiva a sinilor prea mari.

Reductia mamara sau mamoplastia de reductie este o interventie chirurgicala care are ca scop reducerea dimensiunilor sanului (micsorarea sanilor) pentru a obtine un san cu dimensiuni proportionale cu corpul femeii si a elimina disconfortul creat de sanii extrem de mari. In general, operatia de micsorare a sanilor nu corecteaza doar simptomele functionale asociate cu sanii foarte mari, un alt rezultat fiind sani proportionali, imbunatatind aspectul fizic al femeii si crescand increderea acesteia in ea insasi.

De asemenea, intotdeauna realizeaza si ridicarea sanului si reducerea dimensiunilor unei areole mari, oferind sanului un aspect estetic, natural. Intervenţia de reducţie mamara presupune îndepărtarea unei porţiuni din glanda mamară (porţiune cu dimensiuni variabile, în funcţie de volumul iniţial al glandei). Prin urmare, dacă intervenţia se face doar în scop estetic, este bine să fie amânată după naştere, deoarece poate afecta capacitatea de alăptare.