Mamoplastia de ascensiune

Pierderea elasticitatii pielii, gravitatia, pierderea in greutate, sarcina si alaptarea afecteaza forma si fermitatea sânilor. Scopul acestei interventii este ascensionarea sinului, fara reducerea volumului sau reducere minima in scop de simetrizare, recreind acestuia formele curbe, estetice si proportionale, o pozitie optima a aureolei mamare.

Se adreseaza femeilor a caror sini sint ptozati, adica “cazuti “ de la o pozitia optima, sau acelor sini care sint asimetrici atit ca pozitie, cind interventia este unilaterala. Acesta interventie reda sinului un aspect estetic, cu un volum si o pozitie opitima. Areola mamara are o pozitie optima, simetrica.

Asadar, odata ce am trecut de adolescenta sanii incep sa sufere modificari fiziologice ( in timpul ciclului menstrual, in timpul sarcinei, dupa nasterea si lactatie)cea ce reprezinta evolutia estetica normala a bustului nostru. Doar la 5%-10% femei modificarile care apar cu varsta sunt minime sau invizibile. La aproximativ 70% femei odata cu inaintarea in varsta se dezvolta micsorarea ( atrofia) tesutului glandular si ptoza mamara – aspect de ” sani lasati”. La 20%din femei glandele mamare se maresc si se lasa datorita pierderei elasticitatii pielii.