Clinica Lascăr - Lipoaspirație

Lipoaspirația

Lipoaspirația, având ca sinonime liposucția sau lipoplastia, este un procedeu chirurgical modern care permite îndepărtarea excesului de țesut adipos din anumite regiuni ale corpului. Această procedură este o metodă de îndepărtare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate ca fiind greu de redus (coapse, fese, șolduri, abdomen – pentru femei; abdomen, șolduri – pentru bărbați).

Acest tip de operație se practică din perioada anilor ’80, fiind considerată în SUA cea mai populară intervenție de chirurgie estetică. De mețtionat că lipoaspirația nu este o metodă de slăbit, ci doar de conturare a corpului, de “sculptura” a corpului și este o excelentă metotă de stimulare a voinței pentru a obține dimensiunile dorite.

Lipoaspirația (îndepărtarea grăsimii) se adresează pacienților cu greutatea corporală apropiată de limitele normale pentru înalțimea și vârsta lor, cu o bună stare de sănătate, cu depozite adipoase localizate. Este indicat ca tegumentul să aibă calitați elastice bune, de aceea această intervenție se adresează mai ales persoanelor tinere, la persoanele în vârstă nemaiobținându-se rezultate estetice la fel de bune.