Lipoaspiratia

 

Lipoaspiratia, avand ca sinonime liposuctia sau lipoplastia, este un procedeu chirurgical modern care permite indepartarea excesului de tesut adipos din anumite regiuni ale corpului. Aceasta procedura este o metoda de indepartare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate ca fiind greu de redus (coapse, fese, solduri, abdomen – pentru femei; abdomen, solduri – pentru barbati).

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor ’80, fiind considerata in SUA cea mai populara interventie de chirurgie estetica. De mentionat ca lipoaspiratia nu este o metoda de slabit, ci doar de conturare a corpului, de “sculptura” a corpului si este o excelenta metoda de stimulare a vointei pentru a obtine dimensiunile dorite.

Lipoaspiratia (indepartarea grasimii) se adreseaza pacientilor cu greutatea corporala apropiata de limitele normale pentru inaltimea si varsta lor, cu o buna stare de sanatate, cu depozite adipoase localizate. Este indicat ca tegumentul sa aiba calitati elastice bune, de aceea aceasta interventie se adreseaza mai ales persoanelor tinere, la persoanele in virsta nemaiobtinindu-se rezultate estetice la fel de bune.