Clinica Lascăr - Blefaroplastie

Blefaroplastie

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea îsi pierde elasticitatea și în același timp forța musculară. Aceste procese se petrec și la nivelul pleoapelor și favorizează reliefarea pachetelor adipoase atât la nivelul pleoapei superioare cât și inferioare, contribuind astfel la aspectul de îmbătrânire, uneori prematură, a pielii.

Blefaroplastia este intervenția chirurgicală care are ca obiectiv îndepărtarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare, precum și a ridurilor din regiunea laterală. Intervențiile chirurgicale estetice asupra pleoapelor îndepărtează grăsimea, mușchi și pielea aflată în exces de la nivelul pleoapei superioare și inferioare, ameliorează aspectul de ochi obosit și umflat.

Nu corectează ridurile fine, aspectul hiperpigmentat periocular și sprâncenele căzute, aceste probleme sunt corectate prin alte proceduri cum sunt liftingul sprâncenos sau tehnici de întinerire a pielii-skin resurfacing. În unele cazuri nu este necesară intervenția chirurgicală asupra tuturor celor patru pleoape ci doar asupra celor inferioare sau superioare. Inciziile sunt situate la nivelul unor pliuri naturale astfel incat sa fie foarte bine mascate iar datorită calitaților pielii de la acest nivel ele devin dupa 6 luni un an practic invizibile.