Blefaroplastie

Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde elasticitatea si in acelasi timp forta musculara. Aceste procese se petrec si la nivelul pleoapelor si favorizeaza reliefarea pachetelor adipoase atat la nivelul pleoapei superioare cat si inferioare, contribuind astfel la aspectul de imbatranire, uneori prematura, a pielii.

Blefaroplastia este interventia chirurgicala care are ca obiectiv indepartarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare, precum si a ridurilor din regiunea laterala. Interventiile chirurgicale estetice asupra pleoapelor indeparteaza grasimea, muschi si pielea aflata in exces de la nivelul pleoapei superioare si inferioare, amelioreaza aspectul de ochi obosit si umflat.

Nu corecteaza ridurile fine, aspectul hiperpigmentat periocular si sprancenele cazute, aceste probleme sunt corectate prin alte proceduri cum sunt liftingul sprancenos sau tehnici de intinerire a pielii-skin resurfacing. In unele cazuri nu este necesara interventia chirurgicala asupra tuturor celor patru pleoape ci doar asupra celor inferioare sau superioare. Inciziile sunt situate la nivelul unor pliuri naturale astfel incat sa fie foarte bine mascate iar datorita calitatilor pielii de la acest nivel ele devin dupa 6 luni un an practic invizibile.